Packa rätt vid transporter

Allt fler beställningar görs via internet istället för i fysiska butiker och det leder till att betydligt fler saker levereras via posten, DHL, Bring och andra transportföretag. För att dina produkter ska komma fram i det fina skick som de tillverkats till så är det värt att se till att din emballering är rätt och bra utförd.

Emballering av mindre eller enskilda produkter

Är det ömtåliga produkter så är en bra början att slå in dem i bubbelplast. Bubbelplast tillverkas med två rullar planfilm som utgångsmaterial. Mellan lagren blås det in luft in och bubblorna värmeförseglas och därefter perforeras fogarna. Bubbelplasten kan du antingen köpa på färdiga rullar eller så löper du ett verktyg för att tillverka din bubbelplats när du behöver det och anpassat till det gods som skall packas. Lägg sedan produkten i en stabil webblåda och tejpa igen alla skarvar.

Emballering av större eller många produkter

Har du större produkter eller att de är så pass många att de är bättre att skicka på pall så börjar du med att ställa dem så stabilt som möjligt på pallen. För att det inte ska hända något under transporten är det viktigt att förankra dem ordentligt med varandra. Antingen kan du göra detta genom att dra ett plastband eller stålband runt produkterna. Detta passar bäst om det är stora enheter som står på pallen. Plastband producerade av parallellimmade polyestertrådar där banden är starka och tack vare den mjuka ytan skadas inte godset. Skickar du ofta denna typ av produkter rekommenderas att köpa en egen bandmaskin som är anpassad för stål- eller plastband. Om det är många små paket som ska staplas på pallen är det bättre att emballera dem på utsidan med sträckfilm. Se till att köpa sträckfilm av bra kvalité. Generellt inträffar oftare brott på billig film, vilket med säkerhet medför att mer film förbrukas för att få bra stabilitet när ni sträckfilmar era pallar.