Tips på billigt bubbel

Det är nu bara några få dagar kvar av året och det är därmed åter dags för en nyårsafton som självklart ska firas med bubbel vid tolvslaget. Ofta hinner man både äta och dricka en hel del fram till tolvslaget så ofta är det rätt onödigt att köpa en dyr flaska champagne till tolvslaget, bättre är då att avnjuta den flaskan som till exempel välkomstdrick eller till förrätten. Till tolvslaget passar det därför bättre med något billigare bubbel. Det finns bubbel som är både billiga och goda och därmed passar utmärkt till tolvslaget.

Champagne – Charles Mignon Brut Premium Reserve

Charles Mignon är en torr champagne med ljusgul färg samt frisk, nästan förförisk doft med inslag av grapefrukt och citrus. Torr, frisk och fruktig smak, med rund brödighet och inslag av gula äpplen samt avslutande eleganta mineraltoner. Med ett pris på 199 kronor är det ett bra exempel på bra och billig äkta champagne.

Charles Mignon Champagne på Systembolaget

Prosecco  – Castelforte Prosecco Extra Dry

Castelforte Prosecco Extra Dry har en torr, ungdomlig smak med inslag av päron, honungsmelon och citrus. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, eller till lättare rätter av fisk och skaldjur.

Prosecco på Systembolaget

Spumante – Ti Amo Spumante Brut

Ti Amo Spumante Brut Torr hr en ungdomlig, fruktig smak med inslag av honungsmelon, päron och citrusskal. Serveras vid 8-10°C till lättare rätter av fisk eller som sällskapsdryck.

Spumante på Systembolaget

 

Obs: Priserna är de som är aktuella idag den 29 december 2017.